Reviews

The Rise of Greg by Chris Rylander

juusosalmi_'s review against another edition

Go to review page

4.0

This was so good! What an great ending to series!

nikkid810's review against another edition

Go to review page

4.0

I had a lot of fun reading about all of Greg’s misadventures with my daughter. We got the first of the series in an OwlCrate Jr. box and have enjoyed the adventure and humor ever since.

tammistoanni's review against another edition

Go to review page

4.0

*4,5⭐

yopoydan_kirjat's review against another edition

Go to review page

3.0

Olipas tämä trilogian päätös ristiriitainen: yhtä aikaa tylsähkö ja groteski, hitaasti etenevä, mutta lopun käänteet tapahtuivat parissa sivussa.

Kääpiöpoika Greg matkaa ystävineen Venäjälle etsimään myyttistä amulettia, jota tavoittelee myös hänen entinen paras ystävänsä, haltija Edwin. Se, kuka amuletin ensimmäisenä löytää voi vaikuttaa siihen, jääkö magia maailmaan ja sitä käytetään joko hyvään tai pahaan, vai katoaako se jälleen. Tai näin ainakin vanhan legendan mukaan.

Tutkimusretki kesti neljä viidesosaa kirjasta, hyvin hidasta, joskin rikasta kerrontaa. Välissä tapahtui kohtaamisia muinaisten, myyttisten olentojen kanssa, jotka enimmäkseen päättyivät väkivaltaisesti. Lopun eeppinen taistelu oli verinen, mutta loppui jo parissa sivussa (ei ihan yhtä paha pannukakku kuin Twilightin loppuhuipennus).

En siis jäänyt kaipaamaan lisää gorea, mutta näin ison pohjustuksen ja jännitteen noston jälkeen tällainen pikakelaus oli vähän epätyydyttävää, eikä erään hahmon kuolema lisännyt syvyyttä tai herättänyt isommin tunteita. Olisin kaivannut loppuun vähän enemmän... noh, jotain.

Kirjassa on hauskasti alaviitteitä, joissa Greg kommentoi asioita.
More...